Tahin en tahini

Tahin en tahini

Tahin

Tahin of sesampasta is iets dat wij altijd in huis hebben. We maken er o.a. hummus mee en het is een handige basis voor sauzen en dressings. Tahin uit de winkel is vaak duur en het is zo makkelijk zelf te maken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig:

  • 450 gr sesamzaad
  • 1 tl zout
  • 3/4 cup plantaardige olie

Rooster het sesamzaad in de pan tot het een lichtbruine kleur krijgt (hoe donkerder, hoe intenser de smaak). Doe er zout en olie bij en mix met de staafmixer of blender tot een pasta. Bewaar de tahin in de koelkast, hij blijft wekenlang goed.

Tahini

Tahini is een dressing op basis van sesampasta.

  • 2 el tahin
  • 1 el citroensap
  • zout en peper
  • warm water

Meng tahin, citroensap, zout en peper. Leng aan met water tot je de saus kan gieten. Je kan de tahini zo gebruiken of er kruiden aan toevoegen om bv. looksaus of currysaus te maken.


Related Posts

Zelf koekkruiden mengen

Zelf koekkruiden mengen

Koekkruiden (of speculooskruiden) kan je zo in de winkel kopen, maar de kans is groot dat je de ingrediënten gewoon in de kast hebt staan.

Cashewspeculoospasta

Cashewspeculoospasta

De bumper van m’n ouders’ Lancia Delta hing los en de verf was van de zijkant. Ik was vergeten dat je eerst achteruit moet voor je uit een parkeerplek draait. […]



3 thoughts on “Tahin en tahini”

Schrijf een reactie