Zoete pompoenpasta met koekkruiden

Zoete pompoenpasta met koekkruiden

Zoete pompoenpasta

Natuurlijk gezoete pompoenpasta met pompoen, appel en koekkruiden. Gebruik hem in herfstgebak, als zoete dip of in je havermoutpap.
English version in the comments section.

  • 500 gr (2 cups) pompoenpuree1
  • 100 gr (1/2 cup) ongezoete appelmoes2
  • 2 tl koekkruiden of kaneel
  • 1/4 tl zout
  • 1 el citroensap
  • 6 kleine dadels (zacht of geweekt in warm water)3

Mix alle ingrediënten met de blender of staafmixer tot een gladde pasta. Voeg naar smaak meer koekkruiden, zout of zoetstof toe. Deze zoete pompoenpasta kan je tot twee weken bewaren in een luchtdichte pot in de koelkast.


  1. Pompoenpuree maak je makkelijk zelf. Schil en ontpit een pompoen en snij hem in blokjes. Leg de blokjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bak 30 – 40 minuten op 180°C. Pureer en laat afkoelen. 
  2. Laat de dadels weg als je gezoete appelmoes gebruikt. 
  3. Of zoetstof naar keuze, bv. esdoornsiroop. 

Related Posts

Zelf koekkruiden mengen

Zelf koekkruiden mengen

Koekkruiden (of speculooskruiden) kan je zo in de winkel kopen, maar de kans is groot dat je de ingrediënten gewoon in de kast hebt staan.

Cashewspeculoospasta

Cashewspeculoospasta

De bumper van m’n ouders’ Lancia Delta hing los en de verf was van de zijkant. Ik was vergeten dat je eerst achteruit moet voor je uit een parkeerplek draait. […]



1 thought on “Zoete pompoenpasta met koekkruiden”

  • Sweet pumpkin puree

    Naturally sweetened

    • 2 cups pumpkin puree
    • 1/2 cup unsweetened apple sauce
    • 2 tsp pumpkin spice or cinnamon
    • 1/4 tsp salt
    • 1 tbsp lemon juice
    • 6 small dates (soft or soaked in hot water) (omit if using sweetened apple sauce)

    Add all the ingredients to a blender and blend until smooth. Add more spices, salt or sweetener to taste.

Schrijf een reactie


%d bloggers like this: