Romige pasta penne met kastanjechampignons (vegan, whole foods, vetvrij)

Romige pasta penne met kastanjechampignons (vegan, whole foods, vetvrij)
PompoenHet was ruim druk toen we aankwamen op de Wintermarkt. Het plein voor de gebouwen van Perron Noord stond vol tenten. Een met pannenkoeken, een met beren die kersttruien of sloffen droegen, een waar ze yoghurtpotten met kaarsen in verkochten, een tent met plastic appels en een tent waarin ze geld inzamelden voor lokale gehandicapten.

Leesvoer

Elke maandag en donderdag nieuwe recepten en verhalen in je mail.

Romige pasta penne met kastanjechampignons (vegan, whole foods, vetvrij)

Hoofdgerecht voor 2 personen.
English version in the comments.

Olievrije hummus

  • 250 g (2 cups) kikkererwten, gekookt
  • 1 t look
  • 1,5 el citroensap
  • 1 tl komijn
  • 2 snuifjes cayennepeper
  • 1 tl voedingsgist
  • 1 à 2 el aquafaba (het kookvocht van de kikkererwten)
  • optioneel: 1/2 tl zout
  • optioneel: 1 el tahin (sesampasta) laat weg om de hummus volledig vetvrij te houden

Romige pasta penne

  • 250 g (2,5 cups) volkorenpenne
  • 250 g (2,25 cups) kastanjechampignons, in plakjes
  • 3 t look, fijngesneden
  • 1 tl chilivlokken
  • een handvol verse platte peterselie
  • sap van 1/2 citroen
  • zwarte peper, naar smaak
  1. Doe alle ingrediënten voor de hummus in de blender en mix tot een gladde pasta. Voeg aquafaba toe om hem romiger te maken.
  2. Kook de pasta gaar in een ruime kookpot volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verwarm een grote antikleefpan op hoog vuur. Zet het vuur op medium en voeg de champignons toe. Blijf roeren, na ongeveer 5 minuten geven ze hun eigen vocht af zodat je daarin kan bakken — zo heb je geen olie nodig.
  4. Voeg look en chilivlokken toe en bak nog 5 minuten.
  5. Giet de pasta af en bewaar een soeplepel van het kookvocht.
  6. Doe de pasta terug in de pot en meng met de hummus (ong. 5 eetlepels). Voeg eventueel wat kookvocht toe als het mengsel te droog is.
  7. Voeg ook de champignons en peterselie toe. Werk af met vers citroensap en zwarte peper.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.



Related Posts

Zelf koekkruiden mengen

Zelf koekkruiden mengen

Koekkruiden (of speculooskruiden) kan je zo in de winkel kopen, maar de kans is groot dat je de ingrediënten gewoon in de kast hebt staan.

Cashewspeculoospasta

Cashewspeculoospasta

De bumper van m’n ouders’ Lancia Delta hing los en de verf was van de zijkant. Ik was vergeten dat je eerst achteruit moet voor je uit een parkeerplek draait. […]



1 thought on “Romige pasta penne met kastanjechampignons (vegan, whole foods, vetvrij)”

  • Creamy pasta penne with chestnut mushrooms (vegan, whole foods, no oil)

    Serves 2

    Oil free hummus

    • 250 gr (2 cups) chickpeas, cooked and drained (hold on to the aquafaba or cooking liquid)
    • 1 clove garlic
    • 1.5 tbsp lemon juice
    • 1 tsp ground cumin
    • 2 pinches of cayenne pepper
    • 1 tsp nutritional yeast
    • 1 to 2 tbsp aquafaba
    • optional: 1/2 tsp salt
    • optional: 1 tbsp tahin (sesame paste) – omit to keep the recipe fat free

    Pasta penne

    • 250 gr (2.5 cups) whole wheat pasta penne
    • 250 gr (2.25 cups) chestnut mushrooms, sliced
    • 3 cloves garlic
    • 1 tsp chili flakes
    • a handful of fresh flat parsley
    • juice of 1/2 lemon
    • black pepper, to taste
    1. Place the ingredients for the hummus in a blender and blend until smooth. Add more aquafaba to thin, if needed.
    2. Boil the pasta al dente in a large pan, according to the package instructions.
    3. Dry-sautée the mushrooms. On high heat, preheat a non-stick skillet. Lower the heat to medium and add the mushrooms. Keep stirring, after about 5 minutes they start to release their moisture. Add garlic and chili flakes and cook for another 5 minutes.
    4. Drain the pasta and reserve some of the cooking liquid.
    5. Add the pasta back to the pan and mix with 5 tbsp of the hummus. Add some of the cooking liquid if needed, to make a creamy sauce.
    6. Stir in mushrooms and parsley. Finish with lemon juice and freshly ground black pepper.

Schrijf een reactie


%d bloggers like this: