Maaltijdsoep met zoete aardappelen en witte bonen

Maaltijdsoep met zoete aardappelen en witte bonen
PompoenHet was ruim druk toen we aankwamen op de Wintermarkt. Het plein voor de gebouwen van Perron Noord stond vol tenten. Een met pannenkoeken, een met beren die kersttruien of sloffen droegen, een waar ze yoghurtpotten met kaarsen in verkochten, een tent met plastic appels en een tent waarin ze geld inzamelden voor lokale gehandicapten.

We vertrokken na het eten, nadat ik kerstcadeaus had besteld, nadat ik mails had beantwoord en nadat ik een rekening had betaald die kon wachten.

Langs de E19 naar Breda en rechts aan knooppunt Galder naar Tilburg. “Is het die Van Der Valk die op een Chinees restaurant lijkt?” vroeg Debby. “Of is het toch Koos Konijn?”

Op de ring rond Tilburg passeerden we borden waar Oisterwijk al op stond. Ik was er zeker van dat ze ’t nu wel wist. Geen reactie. Ze was zo apathisch dat ik aan het hele idee begon te twijfelen.

De afrit Berkel-Enschot genomen en rechts Oisterwijk binnen. Heel dat dorp door, geen reactie. We reden door het bos en draaiden links de parking van het hotel op.

Na een stilte vroeg ze: “En, eeh… Waar zijn we nu?”

In de auto naast ons lag een dode. Zijn mond was open en zijn ogen dicht. Debby zei dat hij deed alsof: nu was zijn mond dicht en zijn ogen open.

Ingecheckt. We hadden kamer 127, nog met een echte sleutel in plaats van een magneetkaart. In de kamer rook het of naar hond, of naar voeten, of naar oude mensen. Er hing een papier dat we zeker de kamer op slot moesten doen. Op het bureau stond een promotie: klassieke wildstoof, geserveerd met rode kool en stoofpeer voor 19,50 euro. Of de combideal met een bockbiertje voor 23 euro.

Maximaal twee kleine honden — ‘tot en met kniehoogte’ — waren welkom. Tegen een kleine vergoeding kon de receptie voor ons een fotokopie maken, een fax versturen of een brief op de post doen.

Aan de receptie de informatiebrochure voor de ’14 Vennenwandeling’ gehaald, die vertrok vlak voor het hotel. Na een ven of drie ging de zon onder. Ik zag Debby niet meer, maar ik hoorde haar wel.

“Aah!”

“Verdomme!”

Na een goed uur kwamen we weer aan het hotel. Op bed las ik in de brochure dat we een prachtige wandeling hadden meegemaakt.

Leesvoer

Elke maandag en donderdag nieuwe recepten en verhalen in je mail.

Maaltijdsoep met zoete aardappelen en witte bonen - vegan - Wildgroei

Maaltijdsoep met zoete aardappelen en witte bonen - vegan - Wildgroei

Maaltijdsoep met zoete aardappelen en witte bonen

Voor ongeveer 1L soep.
English version in the comments.

In de blender

  • 250 gr witte bonen, gekookt (bv. cannellini)
  • 175 ml (3/4 cup) plantaardige melk
  • 2 t look, geperst
  • 4 el voedingsgist
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte misopasta
  • 1 tl tahin
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • een snuif kaneel
  • zwarte peper (naar smaak)

Verder

  • 2 zoete aardappelen

Voor de afwerking (optioneel)

  • een handvol geroosterde zonnebloempitten
  • verse groene kruiden (koriander of peterselie)
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Halveer de zoete aardappelen in de lengte. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zoete aardappelen er met de snijkant naar beneden op. Bak ze 45 minuten — tot ze zacht zijn.
  3. Doe de zoete aardappelen met de andere ingrediënten in de blender en mix tot een romige soep.
  4. Serveer met de geroosterde zonnebloempitten en wat verse groene kruiden.

Recept geprobeerd? Zien we graag! Tag ons op Instagram met @wildgroeimag of #wildgroei.



Related Posts

Zelf koekkruiden mengen

Zelf koekkruiden mengen

Koekkruiden (of speculooskruiden) kan je zo in de winkel kopen, maar de kans is groot dat je de ingrediënten gewoon in de kast hebt staan.

Cashewspeculoospasta

Cashewspeculoospasta

De bumper van m’n ouders’ Lancia Delta hing los en de verf was van de zijkant. Ik was vergeten dat je eerst achteruit moet voor je uit een parkeerplek draait. […]



1 thought on “Maaltijdsoep met zoete aardappelen en witte bonen”

  • Sweet potato and cannellini bean soup

    Makes about 4 cups – 2 to 3 bowls

    Soup base

    • 250 gr (1.5 cups) cannellini beans, cooked
    • 185 ml (3/4 cup) plant milk
    • 4 tbsp nutritional yeast
    • 1 tbsp lemon juice
    • 1 tbsp white miso paste
    • 1 tsp tahin
    • 1 tsp chili flakes
    • 1 tsp paprika powder
    • 1/4 tsp nutmeg
    • a pinch of cinnamon
    • black pepper to taste

    And

    • 2 medium sweet potatoes

    Garnish (optional)

    • and handful of toasted sunflower seeds
    • fresh green herbs (parsley, cilantro)
    1. Preheat the oven to 180C/350F.
    2. Cut the sweet potatoes in half and place them – cut side down – on a baking tray with parchment paper. Bake for 45 minutes or until soft.
    3. Place the potatoes in a blender with the other ingredients and blend into a creamy soup. Adjust seasoning to taste.
    4. Serve with toasted sunflower seeds and some fresh green herbs.

Schrijf een reactie


%d bloggers like this: