Kokos-citroencheesecake

Kokos-citroencheesecake

—door Debby

Met yoghurt en uit de koelkast. Met cashewnoten en uit de vriezer. Met kokosmelk. Met kokosroom. Mango’s erop. Mango’s erin. Geen idee hoe we hier gekomen zijn, maar plots eten wij alle dagen cheesecake. Om gewoon één recept te vinden dat werkt. Ik begin stilaan te begrijpen hoe chefs dik worden.

De truc is om niet alles op te eten.

Denk ik.
Ik heb het nog niet geprobeerd.

citroen-kokostaart
Deze kokos-citroentaart is:

  • snel gemaakt: in 30 minuten heb je alles bijeengemixt,
  • proper: niks te bakken en dus weinig afwas, je hebt alleen een blender nodig,
  • makkelijk: met ingrediënten die je gewoon in de winkel vindt, geen geknoei met agar agar,
  • superfris.

citroen-kokostaart
Kokos-citroencheesecake

Plantaardig en vrij van toegevoegde suikers.
1 blender, 6 ingrediënten en klaar in 30 minuten (+ nacht opstijven in de ijskast)
Voor: 1 taart van 20 cm ∅ – 4 à 6 personen

De korst:

  • 85 g (1 cup) havervlokken
  • 150 g (1 cup) dadels
  • 35 g (½ cup) geraspte kokos
  • 1 el kokosolie

Mix alles in de blender tot het aan elkaar plakt. Als het dat niet doet: meer dadels of kokosolie toevoegen. Hou het grof, er mag wat textuur inzitten.
Verdeel het deeg over de bakvorm en duw eerst de bodem en dan de zijkant aan. Voor de zijkant is het even vechten met de zwaartekracht. De vorm kantelen terwijl je de korst aandrukt helpt.
Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

De vulling:

  • 100 ml (½ cup) citroensap (± 2 citroenen – vers sap smaakt beter door)
  • 200 ml (¾ cup) kokosroom (gekoeld, zie nota’s) ¹
  • 1 tl citroenzeste
  • 4 dadels
  • 1 tl kokosolie
  • snuifje kurkuma (optioneel: voor de kleur)

Mix de dadels met het citroensap in de blender.
Roer de andere ingrediënten erbij.
Giet de vulling over de bodem en dek de bakvorm af.

Laat de taart een nacht in de koelkast staan zodat de vulling kan opstijven.
Fris smaakt ze het best. Als ontbijt bijvoorbeeld.
Dat mag, want er zitten havervlokken in.

Nota’s

¹ Ik heb 2 blikjes kokosroom van Blue Elephant gebruikt. Zet ze minstens 12 uur achter in de koelkast en schep de gestolde room eraf. Het water onderin gebruik je niet. Let erop dat je het blik niet schudt; dan verdunt de kokosroom en stijft de vulling niet op. Je kan hetzelfde doen met een blik kokosmelk, dan hou je per blik van 400 ml 200 ml room over. Dit werkt niet altijd, het hangt wat van het merk af: sommige fabrikanten gebruiken emulgators waardoor de room en het water niet splitsen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Related Posts

Zelf koekkruiden mengen

Zelf koekkruiden mengen

Koekkruiden (of speculooskruiden) kan je zo in de winkel kopen, maar de kans is groot dat je de ingrediënten gewoon in de kast hebt staan.

Cashewspeculoospasta

Cashewspeculoospasta

De bumper van m’n ouders’ Lancia Delta hing los en de verf was van de zijkant. Ik was vergeten dat je eerst achteruit moet voor je uit een parkeerplek draait. […]



Schrijf een reactie