Himalayan ketchup (Binging with Babish)

Himalayan ketchup (Binging with Babish)

Dit recept hebben we uit een aflevering van Binging with Babish waarin hij de Ultimeatum uit Regular Show maakt. De vleesberg laten we passeren maar die saus leek ons wel wat. Hieronder vind je onze versie. We vervingen de bruine suiker en de moeilijk te vinden ingrediënten (malt vinegar, echt geen idee). Het is een kruidige, licht pikante ketchup die het geweldig doet op burgers.

Met dit recept vul je een pot van ± 500 gr.

  • 1/2 el olijfolie
  • 2 cm gember, geraspt
  • 3 cm kurkuma, gerast (of 1 tl gedroogde kurkuma)
  • 1/2 rode chilipeper, fijngesneden
  • 2 t look, geperst
  • 1/8 tl kaneel
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/4 tl mosterdzaad
  • 1/2 tl komijn
  • 1/4 tl koriander
  • 400 gr tomatenpassata
  • 1/2 tl himalayazout
  • 1/4 cup appelciderazijn
  • 2-3 dadels, fijngesneden
  1. Verhit de olie in een steelpan en voeg gember, chili, look, kaneel, kurkuma, chilipoeder, mosterdzaad, komijn en koriander toe. Bak zo’n 2 minuten.
  2. Voeg de azijn, de tomaten en de dadels toe.
  3. Laat dit een uur sudderen zonder deksel.
  4. Mix tot een gladde saus en laat ze afkoelen.

Related Posts

Zelf koekkruiden mengen

Zelf koekkruiden mengen

Koekkruiden (of speculooskruiden) kan je zo in de winkel kopen, maar de kans is groot dat je de ingrediënten gewoon in de kast hebt staan.

Cashewspeculoospasta

Cashewspeculoospasta

De bumper van m’n ouders’ Lancia Delta hing los en de verf was van de zijkant. Ik was vergeten dat je eerst achteruit moet voor je uit een parkeerplek draait. […]



1 thought on “Himalayan ketchup (Binging with Babish)”

Schrijf een reactie