Flammkuchen met mangosalsa

Flammkuchen met mangosalsa

— door Debby

Ik wou per se iets maken dat geel en zwart was omdat ik dacht dat dat er goed zou uitzien op foto. Het werd zwartebonentapenade met mango. Dat dat wel eens een vuile combinatie kon zijn negeerde ik voor het gemak. Maar het werkte. Met avocado en limoensap erover werd het een soort Mexicaanse salsa op een flammkuchen.

Is dat eigenlijk enkelvoud? Of is het flammkuch?
Soit. Ik had geluk.

Ik slaagde er zelfs in om een mangoroos te maken. Of toch bij een van de drie. De tweede zag er al minder spectaculair uit. Bij de derde werd ik het beu en gooide ik alles op de mangoberg. Helemaal vergeten dat ik geen geduld heb voor zo’n dingen. Fijn werk was nooit mijn sterkste kant. Mijn docent vormgeving had vroeger ook al zo’n paniekerige blik als ik zei dat ik iets ging afwerken met lijm.

“Probeer dat wel proper te doen, he.”

Maar ik zag die rozen overal opduiken en ik dacht dat dat zo moest. Dat mango’s zo gegeten werden. Dat gebeurt er dan als je te vaak op Instagram zit. Je raakt afgeleid door andere mensen.

Het zal daarom bij deze ene keer blijven. Rommelig mag ook.
Noem het rustiek.

Flammkuchen met mangosalsa
Linksboven: de mangopocalyps.

Flammkuchen met mangosalsa

Voorgerecht
Voor: 3 stuks
Tijd: 60 min. inclusief rijzen

Flammkuchen

 • 100 gr bloem
 • 50 ml water (+ beetje extra)
 • 1 el olijfolie
 • ½ tl zout

Tapenade

 • 2 t look, geperst
 • 1 cup zwarte olijven
 • ½ cup zwarte bonen of kidneybonen
 • ¼ cup olie
 • 1 tl azijn

Toppings

 • 1 mango
 • 1 avocado
 • koriander of platte peterselie
 • sap van 1 limoen (cruciaal)

Vermeng alle ingrediënten voor de flammkuchen met je handen in een kom. Voeg eventueel meer water toe maar let erop dat het niet plakkerig wordt.
Kneed in 8 à 10 minuten tot een elastisch deeg en laat het een half uur rusten onder een vochtige doek.
Maak de toppings: mix de tapenade tot een gladde pasta. Snij de mango en avocado in fijne partjes.
Verwarm de oven voor op 250°.
Verdeel het deeg in 3 delen en rol ze uit in cirkels met de dikte van een pannenkoek. Bak de flammkuchen 10 à 15 minuten in de oven en beleg ze met de toppings: bestrijk met de tapenade, leg er dan mango en avocado, koriander (of peterselie) op en besprenkel met limoensap.


Related Posts

Zelf koekkruiden mengen

Zelf koekkruiden mengen

Koekkruiden (of speculooskruiden) kan je zo in de winkel kopen, maar de kans is groot dat je de ingrediënten gewoon in de kast hebt staan.

Cashewspeculoospasta

Cashewspeculoospasta

De bumper van m’n ouders’ Lancia Delta hing los en de verf was van de zijkant. Ik was vergeten dat je eerst achteruit moet voor je uit een parkeerplek draait. […]2 thoughts on “Flammkuchen met mangosalsa”

Schrijf een reactie


%d bloggers like this: