Kijk, Jeroen / Chocolademoussetaart

Kijk, Jeroen / Chocolademoussetaart

—door Debby

Ik kan nooit zomaar met iets beginnen. Ik geraak altijd geobsedeerd en dan wil ik alles laten vallen waarmee ik daarvoor bezig was. Ik kan niet gewoon koken als hobby hebben. Dat moet dan het nieuwe ding worden dat ik doe. En dan kan al het vorige mij gestolen worden. Ik denk alleen daar nog aan.

Dan maak ik een cheesecake, dan ben ik de hele dag over de volgende cheesecake aan het denken. En dan denk ik aan een winkel voor cheesecakes openen. De volgende dag maak ik falafels en mijn hoofd zit al bij een foodtruck.

Ik weet niet of ik mij gewoon heel snel verveel of dat ik vanalles zou kunnen doen en maar niet kan kiezen. Of meteen heel grootse dingen verwacht van iets kleins. Nu met dat koken bijvoorbeeld. Ik wil dat de hele dag doen. En dan komt die fotografie erbij. Meteen wilde plannen. Terwijl ik dat allemaal nog moet leren. Daar geef ik mezelf dan geen tijd voor. Direct het vorige afkappen. Vormgeving. Pff, dat doe ik tussendoor wel.

En maar recepten opzoeken. Kijk Jeroen, dumplings. Kijk Jeroen. Kijk hoe die haar foto’s maakt. Zo simpel. En zo’n goeie insteek. Ik ga direct ons eigen idee aanpassen. Dit is veel beter. De volgende dag opnieuw. Kijk Jeroen, hoe die dat doet.

Misschien heb ik gewoon geen idee van wat ik wil doen en raak ik daardoor makkelijk afgeleid. Of vergeet ik wat ik nu weer aan het doen was. Ik. Niet die twintig andere blogs die ik elke dag bekijk. Ik moet meer ademen.

Als ik dat in een zin kon samenvatten hing ik hem als een banner boven mijn bed. Dan word ik weer geobsedeerd door het maken van banners om boven het bed te hangen. Wil ik daar weer een winkel voor beginnen.

chocoladetaartchocoladetaartchocoladetaart

Chocolademoussetaart

Deze chocolademoussetaart is ook weer zoiets: moet ik een taart maken voor een verjaardag, kan ik twee weken later nog altijd niet stoppen met taarten proberen.

Tijd: 30 min. + tijd om af te koelen
Voor: 6 taartjes van 10 cm ∅

Dadelkaramel¹

  • 7 zachte dadels
  • 1 el notenpasta
  • 1 el kokosolie
  • 3 el plantaardige melk
  • ¼ tl zout

Mix alles in de blender tot een homogene massa.

De korst

  • 1 cup havervlokken
  • 1 cup haver- of amandelmeel
  • ¼ tl zout
  • ¼ cup gesmolten kokosolie
  • 2 el dadelkaramel
  • 2 el plantaardige melk

Verwarm de oven op 180°C.
Meng alle ingrediënten in een kom. Het deeg is klaar als het een beetje plakkerig is. Als het te droog is voeg je meer dadelkaramel of kokosolie toe.
Verdeel in zes porties. Duw het deeg goed aan tegen de bodem en rand van de taartvorm.
Bak 15 minuten of tot de korst goudbruin is.
Laat afkoelen terwijl je de chocolademousse maakt.

De chocolademousse

  • ½ blok zijden tofu, afgegoten²
  • ¼ cup plantaardige melk
  • 1 el dadelkaramel
  • 2 el rauw cacaopoeder
  • 1 tl vanille
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl kokosolie
  • snuifje zout

Meng alle ingrediënten in de blender tot een gladde massa.
Als de taartkorsten afgekoeld zijn haal je ze uit de vorm en vul je ze met de chocolademousse.
Zet nog 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

Nota’s

¹ Recept van Cocoon Cooks.
² Zijden (silken) tofu is een zachte tofu die gebruikt wordt in desserts, salades en sauzen. Het bestaat maar voor 20% uit sojabonen en is dus lichter dan vaste tofu. Wij gebruikten Taifun, o.a. te koop bij Bio Planet.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Related Posts

Zelf koekkruiden mengen

Zelf koekkruiden mengen

Koekkruiden (of speculooskruiden) kan je zo in de winkel kopen, maar de kans is groot dat je de ingrediënten gewoon in de kast hebt staan.

Cashewspeculoospasta

Cashewspeculoospasta

De bumper van m’n ouders’ Lancia Delta hing los en de verf was van de zijkant. Ik was vergeten dat je eerst achteruit moet voor je uit een parkeerplek draait. […]



1 thought on “Kijk, Jeroen / Chocolademoussetaart”

Schrijf een reactie